vineri, 24 august 2007

Bataia intre femei

Am asistat, intamplator, dimineata la o adevarata rafuiala intre doua doamne (scuze, doo tanti) intr-o loc public, o banca. Una sedea la coada (o luuuunga coada), cealalta a incercat sa-i intre “subtil” in fatza. A iesit un fel de local kombat cu incurajari de pe margine, mai ales ale domnilor, incurajari insotite de indicatii cu privire la partile corpului de care ar putea sa o apuce una pe cealalta ca sa invinga.

Privindu-le, ma gandeam ca nu e mare deosebire intre cafteala lor si cea a “gitanelor” cu fuste largi. De fapt, tactica este aceeasi : cu o mana o tragi de par si cu cealalta lovesti la nas, smulgerea parului fiind in optica feminina una dintre cele mai injositoare pedepse, iar nasul probabil pentru ca de acolo tasneste sangele cel mai usor si, dezlantuita fiind, simte placere cand il vede, asa rosu, curgand garla. Daca respectiva poseda o poseta de dimensiuni considerabile, o poti folosi ca arma sau o poti rasturna si comenta pe masura ce se rostogolesc diverse chestii feminine din ea. Eventual te poti “propti” cu tocul cui intr-o sticlutza de parfum scump sau intr-un ruj de firma. Show-ul a avut ceva succes, daca ma gandesc ca desi erau cel putin doi agenti de paza prin zona, nici unul n-a parut sa aiba macar intentia de a le desparti.
Desi se zice ca feminitatea se pierde odata cu pumnii si cu insultele, exista totusi diferente intre femei si barbati in felul de a lovi ca si in vocabularul insultator. La bataie diferenta e clara, nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreodata o femeie lovind in abdomen cu piciorul sau cu pumnii o alta femeie, probabil pentru ca instinctul matern e de cele mai multe ori mai puternic decat cel de conservare.
Cand e vorba de cearta insa, femeile par sa aiba predilectie pentru intepat si iritat, pe cand barbatii izbesc si distrug . Politica “intepaturilor de ac” creeaza, in general, dusmani inutili si provoaca ireparabilul; dar este un comportament specific feminin :))
Pe de alta parte, o cearta condusa de femei are toate sansele sa se perpetueze sau in cazul cel mai bun sa se continue pana la epuizarea fortelor fizice .Nicioadata inainte! :))

Cand se insulta, vocabularul femeii e si el deosebit de cel al barbatului (io ma voi abtine de la exemplificari,dar voi nu-i nevoie sa-mi urmati exemplul..)
In general, scopul femeii este sa jigneasca si de aceea insultele unei femei sunt atat de greu de uitat si atat de aducatoare de violenta. Scopul barbatului este sa invinga si de aceea in paralel cu loviturile contondente el recurge, nu la insultele care provoaca, ci la insultele care paralizeaza.

joi, 23 august 2007

O Romanie intre “almanahe” si “pac-pacuri”

Romania de azi ? Opera lui Caragiale de-atunci ! Nu, nu “O scrisoare pierduta” ! N-a existat niciodata scrisoarea ! Sunt doar biletele. Unele sunt discutate la Golden Blitz, altele la “palat” , depinde de “adrisant”. Nici nu ne intereseaza, nici nu intrebam de numarul lor. Ne-ar trimite sa le numaram biletelele.

Si in viata reala, si in filmele de actiune, si cand esti copil, adult cu minte de copil, sau adult fara minte, pac-pacurile sunt la moda.Insa, referitor la “almanahe” ar fi de preferat ca acestea sa fie publicate toamna, pentru ca n-ar mai exista riscul sa ni se usuce gura.

Si el, “care va sa fie” , isi doreste mai mult. Vrea propriile almanahe, vrea propriul partid, probabil va reusi si isi va face unul pe persoana fizica si-l va denumi sectorul 5 sau Romexpo depinde de anotimp. Dar ce te faci cand se ia curentul, si pac-pac apare Maybachul ? Mai trecem asta in almanahele viitorului partid ? Nu, pe asta o trecem cu vederea !

O alianta politica facuta pac-pac, intre sector si Palat, ar fi apogeul. Ar fi prefata celui mai citit si nevotat almanah.

http://blog.mysport.ro/alb_sor_9/2007/08/23/o-romanie-intre-almanahe-si-pac-pacuri/

Indolenta parfumata

Stire din Evenimetul Zilei:

Focuri de arma. Soferul unui BMW a impuscat aseara, in Piata Iancului din Capitala, un pieton care traversa strada mai incet decat ar fi vrut acesta.
Anchetatorii spun ca autoturismul condus de agresor avea numar de Italia. El si-a pierdut cumpatul, a scos din torpedou un pistol cu gloante din cauciuc si l-a impuscat in picior pe pietonul care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni. Victima a fost transportata la spital cu rani usoare si se afla in afara oricarui pericol. La ora inchiderii editiei, politia il cauta pe soferul care a comis fapta.

Aseara, in jurul orei 22, ma indreptam spre casa. Cu masina. Viteza, 30-40 de km/h. Strada , aproape pustie. Din boxe se auzea in(e)galatul Eric Clapton care, uneori, te linisteste mai ceva decat un distonocalm. Aproape de casa, la mijlocul distantei intre intersectii, pe trotuarul din stanga, observ un grup de 5-6 fete. Ajung aproape de ele si, deodata, tup!!! … doua traverseaza strada: una din ele repejor, cealalta atat de incet incat, la momentul acela, m-am intrebat daca nu cumva are chef sa faca cunostinta cu botul masinii mele. Am franat pentru a-i da posibilitatea de a se legana pe trotuarul celalalt si, ajungand in dreptul grupului ramas pe partea stanga, pentru ca nu aveam si eu un pistol pentru a-mi pune in valoare nervii, m-am adresat celei mai apropiate fete:

- Buna seara! Spune-i, te rog, prietenei tale sa nu mai mearga atata in figuri; nu de alta, da’ s-ar putea sa se umple de basini si pe urma ii pute mintea. Deja a inceput sa miroasa a nesimtire…

Evident, am plecat mai departe fara a astepta un raspuns (cometariu). Eram satisfacut: nervii imi stateau linistiti, nebagand in seama lipsa bunului simt …

Pistol? La ce bun? Nesimtirea s-a lipit de romani precum gandul unui nefutut de imaginea Pamelei Anderson.